Benieuwd wie Mahuna is? Afgelopen zomer waren wij met Mark Labrand voor het tv-programma Culinair NL naar de velden van Boer Smak in Lutjewinkel. Hier vertelden wij van alles over Mahuna, peulvruchten en wat je er allemaal mee kan doen. Bekijk het item hier.

Mahuna gelooft in peulvruchten. Mahuna begrijpt dat peulvruchten het moeilijk hebben in deze tijd van convenience food maar peulvruchten zijn té gezond, té lekker en té veelzijdig om in het vergeethoekje te raken. Mahuna biedt een breed assortiment van bonen, erwten en linzen aan, iedere soort met een eigen karakteristiek en een eigen toepassing.

Peulvruchten worden wereldwijd in alle keukens gebruikt. Iedere windstreek kent zijn eigen specialiteiten, de recepten en toepassingen zijn daarmee eindeloos. Een bron van inspiratie! Daarom is Mahuna gestart met een aantal streekproducten. Bijvoorbeeld de typisch Noord-Hollandse Krombekbonen. Hiermee openen we een stuk historie én bieden we een gegarandeerde herkomst van deze streekproducten.

De peulvrucht, zo gezond voor mens en milieu, die móet biologisch zijn. En dat biedt Mahuna natuurlijk ook. Ons assortiment is zowel conventioneel als biologisch verkrijgbaar. Omdat biologisch toch altijd wat duurder is bieden wij onze klanten graag de keus. Gelukkig worden ook de conventionele producten met veel aandacht voor het milieu verbouwd en verwerkt. De teelt van peulvruchten verrijkt de bodem, ze put haar niet uit en is daarmee al een duurzaam product. Maar met biologisch gaan we nog een stapje verder!