Klik op de button in de rechterbalk om het assortiment Erwten, bonen en linzen te bekijken.

Erwten (Pisum sativum)

De erwt behoort in verschillende delen van de wereld tot de belangrijkste peulvruchten. Erwten worden als groene onrijpe zaden gegeten en als droge zaden. Akkererwten zijn een van de oudste veldgewassen. Vanuit Klein-Azië en het Midden-Oosten hebben ze zich snel over Europa en Azië verspreid. Al een kleine 10.000 jaar wordt de erwt verbouwd en gegeten. Mahuna biedt een serie van zeven variëteiten erwten, waaronder oude rassen van eigen bodem.

Linzen ‒ algemeen (Lens culinaris)

Linzen staan al duizenden jaren op het menu, als eerste in het Midden-Oosten. Tegenwoordig worden ze over de hele wereld geteeld en geconsumeerd. Belangrijke producenten zijn Canada, India, Australië en Turkije. Wereldwijd bestaan er tientallen variëteiten.
Lenzen ontlenen hun naam aan het Latijnse woord voor linze, lens, omdat hun vorm zo op die van de linze lijkt.
Zeven typen linzen heeft Mahuna in haar assortiment, in de kleuren rood, geel, groen en zwart. Ze worden geteeld door boeren in Turkije, Frankrijk en Canada. De voedingswaarde bij de verschillende linzen is die voor linzen in het algemeen.

Meer informatie.

Gewone boon (Phaseolus vulgaris)

De gewone boon kent een enorme variatie aan rassen, die sterk kunnen verschillen in uiterlijk en smaak. Van sommige worden alleen de zaden gegeten, zoals bij de witte en de bruine boon, van andere juist de peul. Dat is het geval bij de sperzieboon, de haricot vert en de snijboon.