Welkom in de wereld van de peul

Mahuna biedt een breed assortiment aan peulvruchten. Niet alleen gedroogde erwten, bonen en linzen, maar ook voorgekookte peulvruchten en peulvruchtenpuree. Maar waar komen ze vandaan? Wat is hun voedingswaarde? Wat is het gebruik? En hoe lang moet je ze weken en koken? Bij iedere peulvrucht uit ons assortiment staat dit uitgebreid beschreven.

Herkomst

Mahuna-peulvruchten komen van over de hele wereld, daar waar mogelijk van kleine boeren die speciaal voor het Mahuna-merk telen. In het overzicht staat bij elk type peulvrucht het land van herkomst vermeld.

Bereiding

Bij elke soort staat een bereidingsadvies: hoe lang moet deze variëteit meestal worden geweekt en gekookt. Dit zijn algemene richtlijnen, afhankelijk van de ouderdom van de peulvruchten en het recept moet je ze aanpassen. Meer over bereiding.

Voedingswaarde

Onder voedingswaarde vind je de gehaltes aan eiwitten, koolhydraten, vetten en voedingsvezels, en de energie-inhoud per 100 gram.
De gegevens komen van het Nederlandse Voedingsstoffenbestand, NEVO-online versie 2013/4.0, de Voedingswaardetabel en de database van de USDA (United States Department of Agriculture)

Bronnen voedingswaarde

Bronnen beschrijvingen

  • Peulvruchten, Jenny Chandler, Karakter Uitgevers, 2014.
    Het boek Peulvruchten is te bestellen bij Parnassia Food Products (de distributeur van Mahuna) door overmaking van € 29,95 op rekeningnummer 3783.70.987 (IBAN NL04 RABO 0378 3709 87). Het boek wordt dan binnen één week toegezonden.
  • Handbook of World Food Legumes, CRC Press, 1989.
  • Handbook of Legumes of World Economic Importance, Plenum Press, 1981.
  • Van Kapucijner tot doperwt, Herman Vandommele, Stichting Mens en Kultuur, 1991
  • Bohnen Atlas
  • De Oerakker
  • Wikipedia